Om oss

Vår historia


KomfortAutomatik i Östergötland AB

Företaget startades 1997 av Christer Andersson och Eric Thorn, båda med tio års meriter inom projektledning och programmering av Ducar och DHC på Danfoss ABs styravdelning DSA.

Citect som Scadasystem

Första kontakten med Citect var 1995 - detta i samband med att en kund skulle integrera flera av sina styrfabrikat till ett gemensamt Scada-system. Vi har sedan dess använt Citect som Scadasystem och installerat ett stort antal licenser.

I samband med starten undersökte vi marknaden på intressanta alternativ av Ducar. Vi bjöd in ett flertal Duc-leverantörer och PLC-leverantörer. (PLCer användes då inte inom fastighetsautomation).

Saia-Burgess oslagbart

Vårt val blev enkelt, Saia-Burgess var i särklass oslagbart både inom teknik och sortiment. Dessutom med ett konkurrenskraftigt pris. Vi har sedan 1998 använt Saia som vårt första val av styrsystem.

Glädjande nog fick vi förfrågningar från Stockholm vilket resulterade i ett par entreprenader med bra resultat och ett nära samarbete med Alexanderssons Elektriska i Tullinge. Vi har idag ett filialkontor i Stockholm.

Företaget växer sakta men säkert och vi är idag fjorton anställda med en omsättning på cirka 25 miljoner

Verksamhetsområden

Våra huvudsakliga områden är Östergötland, Sörmland, Stockholm, Västmanland, Närke och norra Småland.

Vi arbetar med styrfabrikat som Saia, Beckhoff, Fidelix och olika reglercentraler, levererar och integrerar övervakningssystem av fabrikat Citect, WebPort, Saia-Web och Fidelix.

Image

logo.png


Jägarvallsvägen 8 A, 584 22 Linköping    |    Tel växel: 013-21 11 66    |   E-post: info@kaio.se

Copyright © 2024 KomfortAutomatik. Alla rättigheter reserverade. Design av Vallagruppen AB.

Tel växel: 013-21 11 66
E-post: info@kaio.se